Lekkie kanapki z pomidorem i jajkiem
Jestem już w domu. Zmęczona podróżą, stęskniona za gorącym klimatem. Niestety mój organizm ciężko "przestawia się" na normalny tryb, stąd dzisiejszy wpis. Przez kilka następnych dni moja dieta musi opierać się wyłącznie na lekkich daniach i wodzie, co pozwoli mi się oczyścić. Chcę pokazać, że kanapki nie muszą być nudne, wręcz przeciwnie dają nam ogromne pole do kulinarnych popisów ;) Dodatkowo mogę się pochwalić, że pomidorki są z mojego ogródka i jestem z nich bardzo dumna! ;)
Podczas pobytu w Chorwacji dostęp do internetu był utrudniony, więc w najbliższych dniach dodam kilka relacji z różnych miejsc.
Sekretem tej kanapki jest to, że zamiast masła użyłam jogurtowego serka do kanapek z Chorwacji ABC :-)
A jakie są Wasze ulubione kanapkowe połączenia? ;)
About Me
Taylor Wong
Architecture Designer
The Japanese call it Hanakotoba, and King Charles II brought it to Sweden from Persia in the 17th century. Read More
Popular Posts
-
Chorwacka kuchnia nie jest jedną z moich ulubionych, ale ma kilka dań do których lubię wracać tu - w Polsce. Większość restauracji na połud...
-
Kurczak Tikka Masala. Z przepisu Jamiego Olivera. Najbardziej spodobał mi się oczywiście oryginalny indyjski smak, którego nie umiem ...
-
Zupę cebulową jadłam tylko raz w życiu w dobrej restauracji. Teraz pierwszy raz robiłam ją sama, więc skorzystałam z niezawodnego Jamiego...
ciekawe te poprzednie zdjęciowe relacje:)mają klimat,a to się ceni.
OdpowiedzUsuńświeża sałata,serek wiejski/domowy twarożek ze szczypiorem,pomidor,kiełki-moja ever;)
fajne:) niestety tez czasm kanapkuje....choc ostatnio staram sie to zmienic....
OdpowiedzUsuńUwielbiam kanapki z awokado. Chociaż takie z jajem też są pycha :)
OdpowiedzUsuńtakie proste, a jak wygląda! już mi narobiłaś ochoty na jutrzejsze śniadanie:)
OdpowiedzUsuń