porcja na 2 osoby
ulubiony makaron
1 ząbek czosnku
1 łyżka oliwy z oliwek
1 mała cebula
250g pieczarek
250 ml śmietany 18%
1/4 łyżeczki słodkiej papryki
sól i pieprz do smaku
świeża natka pietruszki
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Drobno posiekany czosnek i cebulę podsmażyć na złoty kolor w garnku. Dodać pokrojone pieczarki. Często mieszać i dusić aż będą lekko zarumienione, około 10 minut. Dodać śmietanę. Trzymać na ogniu do zagotowania. Jeśli się chce żeby konsystencja była mniej kremowa można dodać pół szklanki wody i również zagotować. Doprawić powstały sos i udekorować natką pietruszki.
Smacznego!
Planuję dla Was kilka projektów, które mam nadzieję przypadną Wam do gustu ;) Między innymi przygotuję mały poradnik "kuchennego ogrodnictwa" i wiele innych. Czy chcielibyście zobaczyć tutaj coś konkretnego, czego brakuje Wam w innych blogach?
Wygląda smakowicie:) Uwielbiam pieczarki, więc chyba wypróbuję ten przepis:D
OdpowiedzUsuńmmm bardzo lubie polaczenie sosu grzybowego i makaronu :) pycha!
OdpowiedzUsuń